Menu Sluiten

Badkamer renoveren kosten

badkamerrenovatie kosten

De badkamer is natuurlijk ontzettend belangrijk in ons dagelijks bestaan. We komen er meerdere keren per dag en vooral voor onze hygiëne is de badkamer belangrijk. Het is dan ook noodzakelijk dat deze er goed uitziet en voldoet aan je eisen. Soms kan een badkamer echter zo vervallen zijn dat je besluit om deze te gaan renoveren. Een badkamer renoveren kun je gelukkig zonder problemen door KSB Bouw laten uitvoeren. Wij hebben ruime ervaring én de juiste vaardigheden om je hierbij te helpen. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van een badkamer renoveren? Dat hangt af van verschillende factoren. Deze komen hieronder allemaal ter sprake. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan bij vakmannen bij jou in de buurt.

Complete renovatie of deel vernieuwen?

De kosten van badkamer renoveren hangen allereerst af wat je nu precies wil laten doen. Wil je echt de hele badkamer laten vervangen en ga je dus voor een complete renovatie? Dan betaal je natuurlijk een stuk meer dan wanneer je slechts een gedeelte van de badkamer wil laten renoveren. Ook dat laatste komt namelijk behoorlijk veel voor. Er zijn bijvoorbeeld mensen die enkel een nieuwe badkuip in de badkamer willen of de douchecabine willen laten vervangen. Het is dan ook aan te raden om vooraf goed bij jezelf te bedenken wat je nu eigenlijk wil en wat voor jouw badkamer het beste is. Hoewel in sommige gevallen een deel vernieuwen meer dan genoeg is, kan het in andere gevallen juist beter zijn om direct de hele badkamer te renoveren. Dat is immers beter dan dat je het andere gedeelte een paar jaar later ook moet vernieuwen.

Meer informatie vind je op Badkamer-Expres.nl.

badkamer renoveren

Basic of luxe badkamer?

Een andere keuze die flink wat invloed heeft op de prijs van het renoveren van de badkamer is of je voor een basic of een luxe badkamer gaat. Een basic badkamer is natuurlijk een stuk goedkoper dan een luxe badkamer, maar daar profiteer je natuurlijk ook van. Een luxe badkamer heeft niet alleen, het is ook nog eens veel fijner om bijvoorbeeld in een luxe ligbad te baden in plaats van een basic ligbad. Afhankelijk van het budget dat je beschikbaar hebt voor het renoveren van de badkamer kunnen wij zowel een basic als een luxe badkamer voor je maken. Houd je van een beetje luxe? Dan is het zeker het overwegen waard om dat in de badkamer te laten blijken aangezien dit een belangrijke ruimte is voor je persoonlijke verzorging.

Materiaalkeuze

Materiaalkeuze, nog zo iets dat veel invloed heeft op de prijs van de badkamer renovatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het materiaal dat gekozen wordt voor het bad, de wastafel en het toilet. Daarbij kun je kiezen uit heel veel verschillende materialen die allemaal in een verschillende prijsklasse vallen. Maar ook bij de tegels moet je kiezen uit verschillende materialen. Je begrijpt natuurlijk zelf ook wel dat standaard tegels voor in de badkamer minder kosten dan wanneer je kiest voor natuurstenen tegels of keramische tegels. Ook komen er nog tal van andere materialen aan te pas zoals voor de elektriciteit en leidingen. Hoe dan ook, de keuze die je maakt voor het materiaal is van grote invloed op de uiteindelijke prijs van het renoveren van de badkamer.

Overzicht kosten badkamerrenovatie

Afhankelijk van de bovenstaande aspecten zijn er wel gemiddelde prijzen te noemen wanneer je de badkamer wil renoveren. Deze prijzen hebben we in onderstaande tabel opgenomen.

Prijstabel badkamerrenovatie prijzen

Product Gemiddelde kosten
Douche € 600 – € 1900
Toilet € 450 – € 900
Wastafel € 400 – € 800
Kraan € 150 – € 450
Vloer € 800 – € 1800
Overige materialen € 150 – € 350
Complete badkamer van 9 vierkante meter renoveren € 3500 – € 10000

Wil je exact weten wat in jouw geval de kosten zijn? Vraag gratis offertes aan en je ontvangt spoedig offertes van vakmannen bij jou uit de buurt.