Menu Sluiten

Spouwmuurisolatie kosten

spouwmuurisolatie kosten

Steeds meer mensen zijn benieuwd naar de kosten van spouwmuurisolatie. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien het een behoorlijk goede investering is. Het isoleren van de spouwmuren levert op de lange termijn namelijk juist geld op. Wanneer je dit doet, maak je het huis waar je woont niet alleen comfortabeler en veiliger, maar ook nog eens een stuk energiezuiniger. Doordat je zoveel energie bespaart, verdien je de investering voor het isoleren van de spouwmuren al snel terug. Daarbij draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. KSB Bouw staat je uiteraard graag terzijde. Nieuwsgierig naar spouwmuur isolatie kosten? Hieronder bespreken we onder andere wat er invloed heeft op de prijs en geven we je een overzicht van de kosten. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan bij vakmannen bij jou in de buurt.

Type woning

Allereerst is het van belang om te beseffen dat het type woning dat je hebt van grote invloed is op de spouwmuurisolatie kosten. Dat komt vooral door de oppervlakte van de spouwmuur die je hebt. Je begrijpt dat het bij een appartement van 30 vierkante meter een stuk voordeliger is om de spouwmuur te laten isoleren dan wanneer het gaat om een grote bungalow van 120 vierkante meter. Bij een grotere woning is het dus ook een grotere investering.

De spouwmuur isoleren van het appartement van 30 vierkante meter kost gemiddeld 450 euro terwijl het bij de bungalow van 120 vierkante meter ongeveer 1800 euro kost. Dat verschil is natuurlijk enorm. Daar moet echter wel direct gezegd worden, dat je bij de bungalow ook veel meer bespaart per jaar op je energie. Daardoor is de terugverdientijd ongeveer gelijk. Het duurt dus ongeveer even lang bij beide huizen voordat je de investering hebt terugverdiend. Tussen een klein appartement en een bungalow zitten overigens nog veel meer verschillende huizen.

Woningen die al spouwmuurisolatie hebben kunnen na-geïsoleerd worden. De nieuwste isolatiematerialen isoleren een stuk beter. Daarnaast is het mogelijk dat verouderd isolatiemateriaal verzakt of aangetast is door vocht. Met na-isoleren van de spouwmuur krijg je een optimale isolatie.

isolatie woningen

Soort isolatiemateriaal

Ook het isolatiemateriaal dat je gebruikt heeft invloed op de prijs. Er zijn namelijk verschillende materialen beschikbaar wanneer je de spouwmuur wil laten isoleren. Bij KSB Bouw heb je zelf de keuze uit het materiaal dat gebruikt wordt bij het isoleren van de spouwmuur. Deze keuze beïnvloedt de prijs behoorlijk. De meest gebruikte materialen zijn minerale wol, EPS-parels en Purschuim. De meest voordelige is minerale wol dat een verzamelnaam is voor steenwol en glaswol. Dit wordt veelvuldig in huizen gebruikt, niet alleen vanwege de voordelige prijs maar ook omdat het waterafstotend en brandveilig is. Bovendien is het een duurzaam materiaal. EPS parels zijn iets duurder maar hebben dan ook een hogere isolatiewaarde. Het is dan echter wel weer minder op het gebied van geluidsisolatie en brandveiligheid. De duurste van de drie is de spouwmuur isoleren met PUR. Je krijgt echter wel waar voor je geld. Het is namelijk zonder twijfel het meest geschikte materiaal. Bovendien is PUR erg geschikt voor het opvullen van de kleine gaatjes en kiertjes.

Meer informatie over de soorten isolatiemateriaal en de kosten vind je op de website Kooyisolatie.nl.

Voorwaarden voor subsidie

Wil je de kosten dekken van het isoleren van de spouwmuren? Dan is subsidie wellicht een mogelijkheid. Er is geen landelijke subsidie meer voor particulieren, maar nog wel voor Verenigingen van Eigenaren. Bekijk via de Energiesubsidiewijzer of je (als particulier) mogelijk recht hebt op een andere subsidieregeling. Bijvoorbeeld een lokale of gemeentelijke subsidie. Tot slot zijn er ook andere voordelen waar je van kunt profiteren zoals een verlaagd btw-tarief of Energiebespaarlening.

Meer informatie over de Energiebespaarlening op Energiebespaarlening.nl

Meer informatie over de het verlaagde btw tarief op Belastingdienst.nl

Overzicht kosten spouwmuur isolatie

Type woning Oppervlakte Gemiddelde kosten Besparing Terugverdientijd
Appartement 30 vierkante meter € 450 € 112 per jaar Vier jaar
Rijwoning 50 vierkante meter € 750 € 186 per jaar Vier jaar
Hoekwoning 80 vierkante meter € 1200 € 298 per jaar Vier jaar
2 onder 1 kap 90 vierkante meter € 1350 € 335 per jaar Vier jaar
Klein vrijstaand huis 100 vierkante meter € 1500 € 372 per jaar Vier jaar
Groot vrijstaand huis 200 vierkante meter € 3000 € 744 per jaar Vier jaar
Bungalow 120 vierkante meter € 1800 € 446 per jaar Vier jaar

Wil je exact weten wat in jouw geval de kosten zijn? Vraag gratis offertes aan en je ontvangt spoedig offertes van vakmannen bij jou uit de buurt.