Menu Sluiten

Kosten dakbedekking

kosten dakbedekking

Ieder huis of schuur beschikt natuurlijk over een dak. Zonder dak hebben we immers niets aan een huis. Het voorkomt dat er indringers ons huis binnenkomen en beschermt ons bovendien tegen invloeden van buitenaf zoals regen en vuil. Het is belangrijk om je dak zelf ook goed te beschermen. Dat kan bijvoorbeeld door dakbedekking. Bij KSB Bouw kunnen we je daar gelukkig ook mee helpen. Welke dakbedekking je ook nodig hebt en of het nu om een plat dak of een hellend dak gaat: wij kunnen je altijd van dienst zijn. Het is zelfs mogelijk om daar dakisolatie aan toe te laten voegen. Maar wat zijn dan eigenlijk precies de kosten van dakbedekking? We vertellen je in dit artikel alles over dakbedekking en wat de kosten hier van zijn. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan bij vakmannen bij jou in de buurt.

Soorten plat dak

Er zijn heel veel verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak. Er zijn er echter drie die daar absoluut uitspringen: PVC, bitumen en EPDM. Wanneer we het puur over dakbedekking kosten hebben, is bitumen zonder twijfel de meest goedkope optie. Bovendien is dat goede dakbedekking die niet alleen waterdicht is maar ook goed met temperatuurverschillen om kan gaan. Er is wel een jaarlijks onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat bitumen dakbedekking goed blijft functioneren. Hetzelfde geldt voor PVC als is dat wel iets duurder. De levensduur van dit materiaal is meestal ook een stuk langer dan bij bitumen. De beste van de drie is echter EPDM. Dit materiaal steekt ver boven de andere twee uit en bovendien is onderhoud bij een EPDM dakbedekking niet nodig. Daar betaal je echter ook wat meer voor.

Meer informatie vind je op de website Eteb.nl, dakdekker uit Rotterdam.

dakrenovatie

Dakbedekking voor hellend dak

Beschik je over een hellend dak ben je daarvoor op zoek naar dakbedekking? Ook dan kun je gelukkig bij KSB Bouw terecht. Er zijn drie soorten dakbedekking voor hellende daken: metaal, riet en natuurlijk de welbekende dakpannen. Als het puur om de dakbedekking kosten gaat, kun je het beste kiezen voor dakpannen. Dat is namelijk de meest goedkope dakbedekking voor een hellend dak. Ze hebben ook nog eens een lange levensduur. Dat is wellicht ook de reden dat dakpannen nog steeds het straatbeeld bepalen in ons land. toch is hete ook mogelijk op te kiezen voor metalen of rieten dakbedekking. Ook dat is namelijk uitstekend. Bij een metalen dakbedekking heb je bovendien nog het voordeel dat je deze niet hoeft te onderhouden. Dakpannen hebben wel regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Een rieten dak moet dan één keer in de vijf jaar onderhouden worden.

Meer informatie over de materialen voor dakbedekking voor een hellend dak.

Dakisolatie toevoegen

Wanneer je besluit om voor nieuwe dakbedekking te gaan, kun je KSB Bouw natuurlijk altijd inschakelen. Natuurlijk spreken we vooraf de mogelijkheden met elkaar. Je kunt jezelf bijvoorbeeld ook afvragen of het niet verstandig is om direct ook voor dakisolatie toe te voegen wanneer je toch bezig bent. Dat kost wellicht wat meer dan een dakbedekking zonder isolatie, maar het heeft wel tal van voordelen. Het grootste voordeel is wellicht dat je het extra geld dat je daar voor betaalt op de lange termijn weer terug verdient. Dankzij dakisolatie houd je de warmte van de kachel namelijk beter in huis. Deze stijgt op en wanneer je dak goed is geïsoleerd, blijft het in je huis hangen. Daardoor gaan de stookkosten omlaag. Dat is overigens niet het enige voordeel. Ook in de zomer is dakisolatie fijn aangezien je de warmte dan juist weer buiten houdt. En wanneer je toch voor een nieuwe dakbedekking gaat, kun je beter direct dakisolatie toevoegen!

Overzicht kosten dakisolatie

Materiaal Kosten per vierkante meter
Plat dak
Bitumineus € 40,-
PVC € 50,-
EPDM € 50,-
Schuin dak
Gebakken dakpannen € 55,-
Betonnen dakpannen € 50,-
Rieten dak € 95,-
Leien dak € 75,-
Zinken dakbedekking € 90,-

Wil je exact weten wat in jouw geval de kosten zijn? Vraag gratis offertes aan en je ontvangt spoedig offertes van vakmannen bij jou uit de buurt.