Menu Sluiten

Dakkapel kosten

dakkapel kosten

Een dakkapel zie je steeds vaker bij huizen verschijnen. Het brengt dan ook heel veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is wellicht dat je meer ruimte creëert. Daardoor zorg je ervoor dat een slaapkamer of andere ruimte veel groter is. Dankzij een dakkapel is het mogelijk om veel meer natuurlijk licht binnen te krijgen in een ruimte boven. Ben jij er ook over na aan het denken om binnenkort je huis te voorzien van een dakkapel?

Wij van KSB Bouw helpen je daar uiteraard graag bij. We snappen echter ook goed dat je vooraf een duidelijk overzicht wil van de kosten die bij een dakkapel komen kijken. Natuurlijk verschillen die kosten per project. Er zijn echter wel bepaalde zaken die invloed hebben op de prijs van het plaatsen van een dakkapel. Deze bespreken we hieronder. Ook geven we je een overzicht met gemiddelde prijzen die verbonden zijn aan het laten plaatsen van een dakkapel. Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis offertes aan bij vakmannen bij jou in de buurt.

dakkapel plaatsen

Type dakkapel

Het eerste aspect wat behoorlijk veel invloed kan uitoefenen op de kosten van een dakkapel, is het type dakkapel dat je kiest. Er zijn namelijk tal van verschillende soorten en typen dakkapel en de prijs loopt hier uiteraard ook bij uiteen. De grootste verschillen die je tussen de verschillende typen dakkapel kunt waarnemen gaan over het formaat en de wijze waarop de ramen in het dakkapel zijn gemonteerd. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dakkapel met één of twee ramen maar er zijn ook varianten beschikbaar met vier of zelfs vijf ramen. Daarnaast kun je kiezen voor een dakkapel waarbij de ramen vast zitten, maar ook een dakkapel met een kiepraam of ramen die zelfs helemaal open kunnen. De keuze is helemaal aan jouw. Het is zelfs mogelijk om het dakkapel helemaal op maat naar eigen wensen en voorkeuren te laten maken. De prijs kan daarbij wel flink oplopen.

Prefab of maatwerk

Ook de keuze tussen prefab of maatwerk heeft veel invloed op de prijs. Wanneer je de kosten wil drukken, is het verstandig om voor prefab te gaan. In dat geval wordt het dakkapel op de fabriek of werkplaats al gemaakt en in zijn geheel vervoerd naar je woning. Daar wordt deze vervolgens geplaatst op je huis. Dit is vooral aan te raden als je wil kiezen voor een standaard dakkapel en deze niet verder wil personaliseren. Als je echt specifieke wensen hebt, is het dan ook verstandiger om te kiezen voor maatwerk. Daarbij zal de prijs echter wel een stuk hoger uitvallen omdat daar extra arbeidsuren bij komen kijken.

Materiaalkeuze

Natuurlijk maakt het ook behoorlijk veel uit voor welk materiaal je kiest. Er zijn grofweg gezegd drie verschillende soorten materialen waar je voor kunt kiezen wanneer je een dakkapel wil laten plaatsen. Het gaat daarbij om kunststof, hout en polyester. De prijzen bij deze materialen lopen behoorlijk uiteen, maar dat heeft natuurlijk ook met kwaliteit te maken. Hout is verreweg het meest goedkope materiaal, kunststof is iets duurder en polyester kost het meest. De duurdere materialen zijn echter ook een stuk duurzamer, eenvoudiger in onderhoud en beschermen beter tegen invloeden van buitenaf.

Vergunning nodig?

In sommige gevallen is het nodig om een vergunning aan te vragen voor een dakkapel. Dat heeft onder andere te maken met de hoogte, de grootte en waar het dakkapel zich bevindt. Deze voorwaarden kunnen ook nog eens per gemeente verschillen. Informeer hier vooraf bij je gemeente naar omdat je anders onnodig extra kosten moet betalen. Deze kosten liggen rond de 650 euro.

Prijstabel: Overzicht gemiddelde kosten van een dakkapel

Type dakkapel Prefab Maatwerk
Hout € 3300 € 4100
Kunststof € 3800 € 4800
Polyester € 4775 Nvt

Wil je exact weten wat in jouw geval de kosten zijn? Vraag gratis offertes aan en je ontvangt spoedig offertes van vakmannen bij jou uit de buurt.