Menu Sluiten

Isolatie Badhoevedorp

isolatie Badhoevedorp

Isolatie Badhoevedorp

Isolatie van je woning in Badhoevedorp is belangrijk. Door isolatie gaat er weinig warmte verloren en bespaar je bovendien veel geld op de energierekening. Er zijn verschillende mogelijkheden als het aankomt op het isoleren van je huis. Zo is er bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en gevelisolatie, maar ook dakisolatie en vloerisolatie mogelijk. Lees snel verder om meer te weten te komen over de soorten isolatie en wat de kosten hiervan zijn. Meer informatie over de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke verschillende soorten isolatie bestaan er?

Wanneer je huis in Badhoevedorp niet goed geïsoleerd is, gaat er veel warmte verloren. Door je huis te isoleren hou je veel warmte vast. Daarom wordt tegenwoordig bij alle nieuwbouwwoningen gebruik gemaakt van isolatie. Bovendien zorgt een geïsoleerd huis ervoor dat je meer wooncomfort hebt en minder snel last krijgt van vocht en schimmel. Er zijn verschillende soorten isolatie te onderscheiden. Zo heb je spouwmuurisolatie, wat lijkt op gevelisolatie. Echter is het ook mogelijk om vloerisolatie of dakisolatie aan te brengen. De soorten isolatie op een rijtje:

spouwmuurisolatie Badhoevedorp

Spouwmuurisolatie Badhoevedorp

Spouwmuurisolatie wordt alleen toegepast bij gebouwen en huizen die een spouwmuur hebben. Het is een specifieke vorm van gevelisolatie. Een spouwmuur is een muur dat uit 2 muren bestaat, met een tussenruimte van 3 tot 6 centimeter, ook wel de spouw genoemd. Deze spouw kan gevuld worden met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie wordt vaak van buitenaf aangebracht en heeft verschillende voordelen. Zo zorgt deze vorm van isolatie voor meer wooncomfort en bespaar je fors op je energierekening. Ook zorgt spouwmuurisolatie voor een lagere luchtvochtigheid, wat de kans op vochtproblemen en schimmels aanzienlijk verminderd. Het is dus ook nog eens beter voor je gezondheid. Tot slot is het beter voor het milieu, want je gebruikt minder gas. Dit zorgt ervoor dat de CO²-uitstoot lager is. Er zijn verschillende soorten spouwmuurisolatie, namelijk isolatie met glaswol, steenwol, EPS parels en schuim. Meer weten over de prijzen? Lees dan snel verder.

Vrijblijvend spouwmuur offertes vergelijken

Vraag vrijblijvend spouwmuurisolatie offertes aan, vergelijk en bespaar op de kosten!

Wat zijn de prijzen van spouwmuurisolatie?

De kosten voor spouwmuurisolatie kunnen redelijk laag blijven, omdat er kleine gaatjes in de voegen van de buitenmuur geboord worden. De prijs van deze isolatie methode hangt voornamelijk af van het type woning. Gemiddeld kost isolatie van de spouwmuur €15,- per m². Bekijk onderstaande tabel voor de gemiddelde prijs voor spouwmuurisolatie in Badhoevedorp.

Prijstabel: De kosten van spouwmuurisolatie

Woningtype Oppervlakte Gemiddelde prijs incl. BTW Gemiddelde besparing per jaar
Appartement 25 m² €500,- tot €600,- €120,-
Tussenwoning 65 m² €800,- tot €1.100,- €200,-
Hoekwoning 65 m² €1.200,- tot €1.400,- €350,-
2 onder 1 kap 100 m² €1.500,- tot €1.800,- €500,-
Vrijstaande woning 150 m² €2.200,- tot €2.500,- €600,-

Let op: het zijn gemiddelde prijzen die per specialist kunnen verschillen. Voor exacte prijsinformatie vraag je gratis offertes aan.

Meer informatie over de kosten voor spouwmuurisolatie.

Is mijn huis geschikt?

Als je niet zeker weet of je huis in Badhoevedorp geschikt is voor spouwmuurisolatie, dan is het mogelijk om jezelf een aantal vragen te stellen om erachter te komen. Wanneer je huis niet tussen 1920 en 1976 is gebouwd, dan is er waarschijnlijk geen spouwmuur. De huizen voor 1920 hadden geen spouw en huizen na 1976 hebben standaard spouwmuurisolatie. Is de dikte van de muren van je huis in minder dan 24 centimeter? Dan zijn de muren te dun voor een spouw en is spouwmuurisolatie niet mogelijk. Nog steeds twijfels? Schakel dan een isolatiespecialist uit Badhoevedorp in om te laten bepalen of je woning geschikt is voor deze vorm van isolatie.

Wat zijn de meest gebruikte materiaalsoorten?

Zoals al eerder genoemd, zijn er verschillende materiaalsoorten te gebruiken bij spouwmuurisolatie. Er zijn 4 soorten die veelvuldig gebruikt worden. Deze soorten hebben elk hun voor- en nadelen.

  • Glaswol: goedkoop, recyclebaar en is zeer vochtbestendig
  • Steenwol: licht materiaal, zonder chemische toevoegen en een uitstekende warmte- en geluidsisolatie
  • EPS parels: populair materiaal, geschikt voor kleine spouw, volledig recyclebaar en relatief goedkoop
  • PUR schuim: populair materiaal, zeer goede isolatieprestatie, dicht alle kieren en is meest vochtwerende product

Na-isoleren van de spouwmuur

Woningen die gebouwd zijn tussen 1920 en 1975 hebben vaak een spouw die niet geïsoleerd is. Is de spouw breder dan 3 centimeter? Dan kun je PUR gebruiken. Wanneer de spouw meer dan 5 centimeter is, gebruik je ook glaswol of parels. Wanneer je de spouw wilt na-isoleren moet de buitenmuur in goede staat zijn en mag deze niet afgewerkt zijn met een dampdichte laag. Na-isoleren wordt van buitenaf gedaan: in de voegen worden gaatjes gemaakt waar vervolgens het isolatiemateriaal in gespoten wordt. Het heeft een aantal voordelen. Zo is het eenvoudig om te plaatsen, creëer je een aangenamer klimaat in je huis in Badhoevedorp en bespaart het je energie. Bovendien verlies je geen ruimte met deze manier van isoleren.

Wat kost na-isolatie van de spouwmuur?

Wat je betaalt voor na-isolatie in Badhoevedorp is voornamelijk afhankelijk van de oppervlakte van de muur en welk materiaal er gebruikt wordt voor de isolatie. Glaswol is in dit geval de goedkoopste optie en PUR schuim is de meest prijzige. In onderstaande tabel staan een aantal richtprijzen.

Prijstabel: de kosten van na-isolatie

Materiaal Richtprijs per m²
Glaswol €15,- tot €20,-
EPS-parels €20,- tot €25,-
PUR €25,- tot €30,-

Let op: het zijn gemiddelde prijzen die per specialist kunnen verschillen. Voor exacte prijsinformatie vraag je gratis offertes aan.

Meer informatie over het na-isoleren van spouwmuren.

vloerisolatie Badhoevedorp

Vloerisolatie Badhoevedorp

Vloerisolatie is belangrijk wanneer je wooncomfort in je huis in Badhoevedorp wilt en tegelijkertijd wilt besparen op de energierekening. De eenvoudigste manier om dit te doen, is aan de onderkant van de kruipruimte, mits de kruipruimte ten minste 35 centimeter hoog is. Er zijn verschillende soorten vloerisolatie te onderscheiden. Zo kies je bijvoorbeeld uit vloerisolatieplaten, gespoten PUR of isolatiechape. Elk materiaal heeft specifieke eigenschappen en werkwijzen. Twee materiaalsoorten zijn minder goed voor het milieu, dit zijn schapenwol en gespoten PUR.

Het isoleren van de vloer brengt tal van voordelen met zich mee. Zo heb je bijvoorbeeld geen last meer van een koude vloer, hierdoor creëer je een behaaglijk gevoel in huis. Een goed geïsoleerde vloer is droog en warm en zorgt voor minder huisstofmijt en schimmels. Daarbij wordt je huis energiezuiniger, waardoor de rekeningen omlaag gaan en je dus geld bespaart. Bovendien is vloerisolatie goed voor het milieu, omdat dit brandstoffen bespaart en er minder CO² uitstoot is.

Bespaar op de kosten van vloerisolatie

Vraag vrijblijvend offertes aan voor het isoleren van de vloer, vergelijk en bespaar op de kosten!

Vloerisolatie prijzen

Bij de prijzen van vloerisolatie zijn een aantal punten belangrijk. Onder andere of de isolatie aan de boven- of onderkant van de vloer geplaatst wordt. Bovendien zit er verschil in het isoleren van een stenen of een houten vloer en in het type woning waar je in leeft. De gemiddelde kosten van vloerisolatie bedragen €30,- per m². Kijk voor specifiekere prijzen voor vloerisolatie in Badhoevedorp in onderstaande tabel.

Prijstabel: de kosten van vloerisolatie?

Woningtype Oppervlakte Gemiddelde prijs incl. BTW
Appartement 45 m² €1.350,-
Tussenwoning 50 m² €1.500,-
2 onder 1 kap 55 m² €1.650,-
Vrijstaande woning 70 m² €2.100,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per specialist kunnen verschillen. Voor exacte prijsinformatie vraag je gratis offertes aan.

Vloerisolatie kruipruimte

Op het moment dat de kruipruimte toegankelijk genoeg is, namelijk 50 centimeter, is het mogelijk om de vloer te laten isoleren via de kruipruimte. Er worden dan isolatieplaten, PUR-schuim of dekens tegen het plafond van de kruipruimte aangebracht. Vaak zijn deze isolatiematerialen voorzien van een zogeheten dampscherm. Dit zorgt ervoor dat vocht niet meer bij de vloer kan condenseren. De grond wordt dan ook regelmatig afgedekt met bodemzeil. Zo voorkom je vochtproblemen in je huis in Badhoevedorp. De prijs voor vloerisolatie via de kruipruimte hangt af van het vloertype en de keuze van het materiaal.

Vloer isoleren zonder kruipruimte?

Is de kruipruimte niet groot genoeg voor vloerisolatie? Dan zijn er 2 opties. Zo kun je de betonvloer isoleren vanaf de bovenkant, met isolatieplaten. Het nadeel hiervan is, dat je ruimte inlevert en je deuren moet aanpassen. De andere oplossing is om van buitenaf het materiaal naar binnen te spuiten. Let wel op dat dit een zeer goede inschatting van de situatie onder je woning in Badhoevedorp vergt.

dakisolatie Badhoevedorp

Dakisolatie Badhoevedorp

Een dak zonder isolatie verspilt enorm veel energie. Dakisolatie houdt de warmte in huis, omdat warmte opstijgt. Welke werkwijze er gebruikt wordt, hangt af van het soort dak. Een schuin dak isoleren gaat namelijk anders dan een plat dak isoleren. Er zijn verschillende materiaalsoorten voor dakisolatie, je gebruikt bijvoorbeeld EPS, PUR, PIR of glaswol. Naast dakisolatie is er ook een optie om je zoldervloer te isoleren.

Een dergelijke isolatie brengt veel voordelen met zich mee. Met de juiste dakisolatie bespaar je jaarlijks enorm op de kosten. Daarbij geeft dakisolatie meer comfort in je huis in Badhoevedorp, omdat de temperatuur voelbaar omhoog gaat. Bovendien is dakisolatie beter voor het milieu, omdat je minder hoeft te stoken en er dus minder CO²-uitsoot is. Je huis isoleren met dakisolatie verhoogt de waarde van je woning.

Benieuwd naar de exacte kosten?

Vraag vrijblijvend offertes aan voor het isoleren van je dak, vergelijk en bespaar!

Dakisolatie prijzen

Er bestaan een aantal manieren om je dak te isoleren. De prijzen van dakisolatie hangen dan ook af van de dakconstructie van je huis en welke methode er gebruikt wordt. Bovendien speelt het soort materiaal ook een rol in de hoogte van de kosten. De goedkoopste manier is een isolatie aan de binnenzijde van een schuin dak. Het duurst is om de buitenzijde van een schuin dak te isoleren. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen van dakisolatie in Badhoevedorp.

Wat kost Dakisolatie?

Dakisolatie Kosten 70m² Besparing m³ gas Besparing per jaar in €
Schuin dak binnenzijde €2.000,- 600 m³ €400,-
Schuin dak buitenzijde €4.000,- 1000 m³ €600,-
Plat dak €3.500,- 850 m³ €500,-
Zoldervloer €1.500,- 750 m³ €500,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per specialist kunnen verschillen. Voor exacte prijsinformatie vraag je gratis offertes aan.

Wat zijn de kosten van de diverse materiaalsoorten?

Isolatiemateriaal Vereiste dikte Prijs per m²
Glaswol 16 – 21 cm €10,- tot €20,-
Rotswol 16 – 21 cm €20,- tot €35,-
PUR schuim 12 – 14 cm €15,- tot €30,-
EPS platen 12 – 14 cm €10,- tot €20,-
PUR platen 12 – 14 cm €20,- tot €25,-
PIR platen 12 – 14 cm €25,- tot €30,-
Geïsoleerde platen 12 – 14 cm €50,- tot €200,-
Papiervlokken 16 – 21 cm €20,- tot €35,-
Cellulose 16 – 21 cm €20,- tot €30,-
Houtwol 16 – 21 cm €20,- tot €25,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per specialist kunnen verschillen. Voor exacte prijsinformatie vraag je gratis offertes aan.

Dak van binnenuit isoleren

Bekijk hoe vakmannen een dak via de binnenkant met isolatieplaten isoleren.

Dakisolatie schuin dak

Bij de isolatie van een schuin dak zijn er twee methodes, namelijk de ‘koud dak’ methode en de ‘warm dak’ methode. De eerste methode is een isolatie waarbij via de binnenzijde van het dak geïsoleerd wordt. Bij de tweede methode wordt het dak via de buitenzijde voorzien van isolatie.

Dakisolatie plat dak

Een dakisolatie van een plat dak kan, net als bij een schuin dak, via de binnen- of buitenzijde van de dakconstructie. Om het dak extra bescherming te geven, is het ook mogelijk om dakbedekking over de isolatie te plaatsen. De laatste methode is om isolatiemateriaal op de dakbedekking te plaatsen.

gevelisolatie Badhoevedorp

Gevelisolatie Badhoevedorp

Gevelisolatie vermindert warmteverlies in je huis in Badhoevedorp. Er zijn meerdere manieren om gevelisolatie te plaatsen, namelijk via de spouwmuur, via de buitenzijde of via de binnenzijde. Buitengevelisolatie betekent dat het isolatiemateriaal aan de gevel van je huis wordt geplaatst. Je kunt het dan laten afwerken met sierpleister of een vorm van gevelbekleding. Het kan zijn dat je bij buitengevelisolatie een vergunning van de gemeente nodig hebt, let hier dus op. Isolatie van binnenuit is ook mogelijk. Bij deze manier wordt er een voorzetwand geplaatst, die afgewerkt wordt met muurverf of behang.

Gevelisolatie zorgt voor een aantal voordelen. Door gevelisolatie bespaar je flink wat energie en dus op de stookkosten. Je creëert een fijner leefklimaat in je woning, omdat de warmte volledig benut wordt. Bovendien voorkomt de isolatie van je gevel oververhitting door een felle zon in de zomer. Tot slot zorg je voor waardestijging van je woning.

De prijzen van gevelisolatie

Wat de precieze kosten voor gevelisolatie zijn in Badhoevedorp, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het type gevelisolatie van invloed op de prijs. Maar ook of je via binnen of buiten gaat isoleren en hoe groot je woning is, zijn factoren die meespelen. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kostprijzen voor een isolatie aan de binnenmuur en aan de buitenmuur.

Wat kost gevelisolatie?

Gevelisolatie Kostprijs binnenmuur Kostprijs buitenmuur
Appartement (25 m²) €2.250,- tot €2.750,- €3.050,- tot €3.550,-
Tussenwoning (65 m²) €6.050,- tot €7.050,- €8.050,- tot €9.050,-
Hoekwoning (65 m²) €6.550,- tot €7.550,- €9.050,- tot €10.050,-
2-onder-1-kap woning (100 m²) €9.050,- tot €11.050,- €12.050,- tot €14.050,-
Vrijstaande woning (150 m²) €15.050,- tot €16.050,- €18.050,- tot €22.050,-

Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per specialist kunnen verschillen. Voor exacte prijsinformatie vraag je gratis offertes aan.

Vraag gratis offertes op maat aan

Benieuwd naar de prijzen voor het isoleren van je huis?

Welke isolatie subsidies zijn er beschikbaar?

Als je jouw woning wilt laten isoleren in Badhoevedorp, op wat voor manier dan ook, is het mogelijk dat je in aanmerking komt voor een steunmaatregel in de vorm van subsidie. Je moet echter wel aan een paar eisen voldoen. Zo moet je minstens 2 energiebesparende maatregelen laten uitvoeren, zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie of vloerisolatie. Je maakt ook alleen aanspraak op een financiële maatregel als je een koopwoning hebt, waar je zelf in woont. Dan kan de VvE subsidie aanvragen. De subsidie voor particulieren is echter op, dus eigenaren-bewoners van een woning kunnen zelf geen subsidie meer aanvragen. Ook kom je mogelijk in aanmerking voor een verlaagd BTW tarief van 6% als je de vloer, gevel of het dak laat isoleren. Dit tarief geldt alleen voor de arbeidskosten en niet voor het materiaal.

Meer informatie over isolatiesubsidie op Rijksoverheid.nl
Informatie over het 6% btw tarief op isolatie op de site van de belastingdienst

Bespaartips

Isoleren is eigenlijk voor iedereen noodzakelijk. Dit zal je namelijk niet alleen een financieel voordeel opleveren, je hebt er zelf ook profijt van. Je creëert namelijk een aangenamer en gezonder leefklimaat. Er zijn enkele tips die ervoor zorgen dat je geld bespaart als je een isolatiespecialist inhuurt:

  • Kijk of je zelf een deel van de isolatie kunt doen
  • Controleer voor welke subsidies je eventueel in aanmerking komt
  • Ga voor isolatiemateriaal met een optimale isolatiewaarde
  • Vind de juiste specialist door offertes te vergelijken

Gratis isolatie offertes aanvragen

Je huis laten isoleren door een isolatiespecialist uit Badhoevedorp? Vraag dan nu vrijblijvend verschillende offertes aan. Je ontvangt maximaal 6 offertes, die je onderling met elkaar vergelijkt. Op die manier vind je de juiste specialist bij jou in de buurt die de klus voor je uitvoert.